Contact in vakantietijd Contact in vakantietijd
Wil je in de vakantieperiode graag iemand van onze kerk bereiken, neem dan contact op met:
Dineke Pals: secretariaat@dorpskerkdeglind.nl / (033) 494 39 62
of Arnold van Horssen: arnoldvanhorssen@hotmail.com / (0342) 450 477
Zij kunnen ook verwijzen naar een vervangende dominee.
 
Luidklok in de vakantie Luidklok in de vakantie
Tijdens de zomerperiode verschijnen er geen nieuwe Luidklok Nieuwsbrieven. De laatste, van 15 juni, bevatte alle data en informatie tot half augustus. Op 15 augustus ontvang je als abonnee weer een Luidklok in de mail.
 
Opbrengst Kerkbalans Opbrengst Kerkbalans
De verwachte opbrengst voor de Actie Kerkbalans 2022 is € 53.617. De uiteindelijke opbrengst van 2021 voor de Actie Kerkbalans was € 58.008. Al met al komen we eigenlijk elk jaar weer uit met ons geld. Vorig jaar zelfs wat beter dan anders. Komend jaar zijn de verwachtingen wat lager. De toezeggingen voor de Actie Kerkbalans zijn wat lager, en een legaat zoals in 2021 verwachten we niet. We bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage! * Roel van Riezen, voorzitter commissie van beheer
 
Oproep gastheer/dame Kom binnen Oproep gastheer/dame Kom binnen
Om de kerk op woensdagmiddag open te houden, hebben we nieuwe gastvrouwen/heren nodig. Wat dat inhoudt? Om 15.10 uur ben je aanwezig om de vlaggen buiten bij de kerk neer te zetten, de kaarsen aan te steken en thee te zetten. In de kerk wordt een hoekje gemaakt met een tafel en wat stoelen. Bij mooi weer kun je buiten zitten. Komen er mensen binnenlopen, dat heet je hen welkom en maakt een praatje als daar behoefte aan is. Soms willen mensen alleen wat rondkijken.Je bent altijd met twee personen aanwezig. Om 16.30 haal je de vlaggen weer binnen, ruimt op en sluit de kerk af. Iets voor jou? Laat het weten aan Mieke Groen of Dineke Pals, of één van de andere gastvrouwen/heren.
 
Gewijzigde maatregelen Gewijzigde maatregelen
Met ingang van de Paasviering op zondag 17 april vervallen vrijwel alle corona-maatregelen in onze kerk. Voor wie liever (nog even) afstand houdt, worden achter het orgel 3 rijen stoelen gereserveerd. Mocht je hier gebruik van willen maken, laat het ons weten via secretariaat@dorpskerkdeglind.nl. De opnames van de vieringen zijn niet langer openbaar (i.v.m. privacy gemeenteleden). De link wordt alleen gedeeld met degenen die daar via Dineke Pals naar hebben gevraagd. De diensten blijven twee weken beschikbaar. Verder geldt: kom nog steeds niet naar de kerk als je klachten hebt én we schudden geen handen. Bekijk hier de laatste informatie rondom de geldende maatregelen.
 
Jongerendienst 16+ Jongerendienst 16+
Na de zomer starten we met jongerendienst +. Dat is een jongerendienst voor 16+'ers. Om te beginnen op de zondagen 18 september, 9 oktober, 13 november en 4 december, van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur. Het eerste uur praten we over ‘Dat geloof je toch (niet)’. We maken daarbij gebruik van de ‘cursus’ Toppers van geloven. In het tweede uur kunnen ook jongeren/ouderen die naar de kerk zijn geweest aanhaken en meepraten. We sluiten af met een broodje/kopje soep. Heb je belangstelling, laat het dan weten aan Mieke Groen via predikant@dorpskerkdeglind.nl.
 
Opnames niet meer openbaar Opnames niet meer openbaar
We gaan voorlopig door met het opnemen van de vieringen. Hulde aan ons camerateam dat iedere keer weer voor de opnames zorgt! Vanaf nu zijn de vieringen echter niet meer openbaar terug te kijken (i.v.m. privacy gemeenteleden). Alleen wie via secretariaat@dorpskerkdeglind.nl aangeeft daar gebruik van te willen maken, krijgt de link toegestuurd. De opnames zullen hooguit twee weken beschikbaar zijn.
 
Leiding Jongerendienst gezocht Leiding Jongerendienst gezocht
Na onze laatste oproep, heeft Marry Kralt aangegeven dat ze wil gaan meedraaien als leiding voor de jongerendienst. Ook Dineke Verkaik z,al als dat nodig is, bijspringen. Daarmee kan de jongerendienst dit seizoen doorgaan. Maar het zou wel heel fijn zijn als er zich nog een paar mensen melden! Wie gaan de uitdaging aan om 1x in de maand (bij meer leiding 1x in de 2 maanden) op zondagmorgen met de jongeren ‘in gesprek’ te gaan over thema’s en teksten die samenhangen met geloof en levensvragen? Meld je aan bij Mieke Groen of Arnold van Horssen.
 
Corona-proof Maaltijd van de Heer Corona-proof Maaltijd van de Heer
Voor de viering van de Maaltijd van de Heer is door de diaconie een nieuw draaiboek opgesteld. In het kort: grote kring, voor iedereen een apart bekertje, brood wordt aangereikt met een tangetje. We hopen hiermee recht te doen aan het samen vieren en delen dat ons via de Maaltijd van de Heer verbindt.
 
YouTube-kanaal YouTube-kanaal
De opgenomen diensten zijn voorlopig te bekijken op ons eigen YouTube-kanaal. Als jij je abonneert, krijg je een automatische notificatie wanneer er een nieuwe opname beschikbaar is. Overigens is het zo dat hoe meer abonnees we hebben, hoe meer mogelijkheden YouTube ons geeft (meer zelfbeschikking). Meld je dus aan!
 
Jam voor de kerk Jam voor de kerk
De afgelopen jaren maak ik onder de noemer ‘Uit Hennie’s keuken’ een scala aan jams die ik op marktjes in verzorgingshuizen en dergelijke verkoop. Van abrikozen-appel, rabarber-gember tot peer-walnoot-rozijnen en zo gek kun je het niet bedenken. De winst op deze jamverkoop gaat rechtstreeks naar onze kerk. Daardoor kan ik de kas toch elk jaar met een paar honderd euro extra verblijden. Door corona ligt de verkoop echter stil. En ook de gemeenteleden die ik tot m’n klantenkring mag rekenen, spreek ik natuurlijk minder vaak. Het resultaat is dat ik nog wat voorraad heb, maar bovenal sta te popelen om weer eens jam te kunnen maken met een doel!
lees meer »
 
Nieuwe collectebonnen Nieuwe collectebonnen
Onze collectebonnen zijn al wat ouder. Met een oud logo en verschillende bedragen samen op een vel. En dat blijkt in de praktijk niet altijd handig. Daarom heeft Gies Voorburg nieuwe collectebonnen ontworpen. Blauw is voortaan 40x € 0,50 = € 20,- per vel. Geel is 30x € 1,- = € 30,- per vel. Groen is 20x 2,- = € 40,- per vel. Door de verschillende kleuren en bedragen is het makkelijker te bestellen én te tellen na afloop van de viering.
lees meer »
 
Facebook Facebook
We zijn ook te volgen op Facebook: Dorpskerk De Glind/Achterveld. We plaatsen hier (nog actuelere) aankondigingen, nieuws en foto’s. Die laatste uiteraard in overleg met degenen die er op staan. Marjolein Collignon is beheerder.