Geef vandaag voor de kerk van morgen Geef vandaag voor de kerk van morgen
De kerk van morgen kan er alleen zijn als wij ons daar vandaag voor inzetten. We hebben ieders bijdrage daar hard bij nodig. De vaste kosten van de kerk lopen immers gewoon door. Terwijl er door de online vieringen minder wordt bijgedragen via de collectes. Daardoor is er een gat ontstaan in onze begroting van ca. € 5.000,-. Met Actie Kerkbalans doen we dan ook een dringend appèl om onze gemeenschap ook financieel gezond te houden.
lees meer »
 
T/m 30 januari online vieringen T/m 30 januari online vieringen
N.a.v. de nieuwe coronamaatregelen zijn de vieringen tot en met (in ieder geval) 30 januari alleen online te volgen. Alle vieringen worden opgenomen en zijn later op de dag via ons eigen YouTube-kanaal beschikbaar. Op 31 januari bespreekt de kerkenraad of ze het verantwoord vindt om weer kerkgangers uit te nodigen. En zo ja, welke maatregelen gaan gelden om zo veilig mogelijk samen te vieren. Als er een besluit valt, wordt dit zo snel mogelijk gecommuniceerd.
 
Versterking beamteam gezocht Versterking beamteam gezocht
Het team dat iedere week tijdens de diensten de beamer bedient, heeft dringend behoefte aan vers bloed. Door het afschaffen van de papieren liturgie is de beamer een onmisbaar onderdeel geworden van de eredienst. Het tekort aan vrijwilligers voor het team levert soms roosterproblemen op. Daarom zoeken we tenminste twee enthousiaste nieuwe leden die mee willen helpen om de zondagse diensten vorm te geven.
lees meer »
 
Leiding Jongerendienst gezocht Leiding Jongerendienst gezocht
Na onze laatste oproep, heeft Marry Kralt aangegeven dat ze wil gaan meedraaien als leiding voor de jongerendienst. Ook Dineke Verkaik z,al als dat nodig is, bijspringen. Daarmee kan de jongerendienst dit seizoen doorgaan. Maar het zou wel heel fijn zijn als er zich nog een paar mensen melden! Wie gaan de uitdaging aan om 1x in de maand (bij meer leiding 1x in de 2 maanden) op zondagmorgen met de jongeren ‘in gesprek’ te gaan over thema’s en teksten die samenhangen met geloof en levensvragen? Meld je aan bij Mieke Groen of Arnold van Horssen.
 
Corona-proof Maaltijd van de Heer Corona-proof Maaltijd van de Heer
Voor de viering van de Maaltijd van de Heer is door de diaconie een nieuw draaiboek opgesteld. In het kort: grote kring, voor iedereen een apart bekertje, brood wordt aangereikt met een tangetje. We hopen hiermee recht te doen aan het samen vieren en delen dat ons via de Maaltijd van de Heer verbindt.
 
YouTube-kanaal YouTube-kanaal
De opgenomen diensten zijn voorlopig te bekijken op ons eigen YouTube-kanaal. Als jij je abonneert, krijg je een automatische notificatie wanneer er een nieuwe opname beschikbaar is. Overigens is het zo dat hoe meer abonnees we hebben, hoe meer mogelijkheden YouTube ons geeft (meer zelfbeschikking). Meld je dus aan!
 
Weekmail Weekmail
Op donderdag ontvangt iedereen een uitgebreide mail met informatie over de viering en de collectes, materiaal voor de kinderen, eventueel berichten uit de gemeente en de agenda voor de komende week. NB: Tijdens de vakantieperiode wordt deze mail niet gestuurd.
 
Voortzetting opnames Voortzetting opnames
We gaan voorlopig door met het opnemen van de vieringen. Hulde aan ons camerateam dat iedere keer weer voor de opnames zorgt. Beeld en geluid zijn nu van goede kwaliteit. Al doende leert men, zeggen we weleens. En dat blijkt! Na afloop van de viering worden de opnames door het team op ons YouTube-kanaal gezet: Dorpskerk De Glind. De camera staat zo opgesteld, dat alleen degenen die op het podium staan en de organist in beeld komen.
lees meer »
 
Jam voor de kerk Jam voor de kerk
De afgelopen jaren maak ik onder de noemer ‘Uit Hennie’s keuken’ een scala aan jams die ik op marktjes in verzorgingshuizen en dergelijke verkoop. Van abrikozen-appel, rabarber-gember tot peer-walnoot-rozijnen en zo gek kun je het niet bedenken. De winst op deze jamverkoop gaat rechtstreeks naar onze kerk. Daardoor kan ik de kas toch elk jaar met een paar honderd euro extra verblijden. Door corona ligt de verkoop echter stil. En ook de gemeenteleden die ik tot m’n klantenkring mag rekenen, spreek ik natuurlijk minder vaak. Het resultaat is dat ik nog wat voorraad heb, maar bovenal sta te popelen om weer eens jam te kunnen maken met een doel!
lees meer »
 
Nieuwe collectebonnen Nieuwe collectebonnen
Onze collectebonnen zijn al wat ouder. Met een oud logo en verschillende bedragen samen op een vel. En dat blijkt in de praktijk niet altijd handig. Daarom heeft Gies Voorburg nieuwe collectebonnen ontworpen. Blauw is voortaan 40x € 0,50 = € 20,- per vel. Geel is 30x € 1,- = € 30,- per vel. Groen is 20x 2,- = € 40,- per vel. Door de verschillende kleuren en bedragen is het makkelijker te bestellen én te tellen na afloop van de viering.
lees meer »
 
Facebook Facebook
We zijn ook te volgen op Facebook: Dorpskerk De Glind/Achterveld. We plaatsen hier (nog actuelere) aankondigingen, nieuws en foto’s. Die laatste uiteraard in overleg met degenen die er op staan. Marjolein Collignon is beheerder.