zaterdag 17 september 2022

Viering Start Vredesweek

Datum: 
 zaterdag 17 september 2022
Tijdstip: 
 19.00 uur
Locatie: 
 Dorpskerk De Glind

Dit jaar heeft de Vredesweek weer een heel toepasselijk thema. Toepasselijk, omdat iedereen het op zichzelf kan toepassen. Het thema is namelijk: ‘Iedereen kan iets voor vrede doen!’. En dat klopt natuurlijk helemaal! Want waar veel ellende in de wereld begint met mensen die niet goed bezig zijn, kunnen juist ook mensen met elkaar veel goeds doen. Het gaat er dan om dat ze samenwerken en volhouden.
Zoals elk jaar is de commissie Oecumenische Vieringen weer druk bezig geweest om dit thema voor de scholen uit te werken. In de klas gaan de leerlingen in Achterveld en De Glind aan de slag met het verhaal van de vogel, die in haar eentje een bosbrand niet kan doven. Dat het met behulp van de andere vogels wel lukt, gaan ze met elkaar op verschillende manieren uitbeelden.

De resultaten van hun werk zullen zaterdag 17 september om 19.00 uur te zien zijn in de Dorpskerk in De Glind, tijdens de korte viering die geleid zal worden door pastoraal werker Fred Kok en dominee Mieke Groen. De liedjes zullen gezongen worden door kinderkoor ‘De Vlindertjes’.

Na de viering krijgt iedereen buiten een lampion of een fakkel en lopen we met elkaar naar de St. Jozefkerk in Achterveld (via de Schoonderbekerweg). Zo laten we samen zien dat we vrede heel belangrijk vinden, voor iedereen. Omdat de fakkels soms kunnen lekken, is het goed om kleren aan te doen die vuil mogen worden. In Achterveld sluiten we af op het grasveld bij de kerk en – als het weer het toelaat – is er dan koffie en limonade voor de wandelaars.

We hopen dat er veel kinderen en ouders mee zullen doen. ​​​​​​

terug