zondag 30 januari 2022

Viering (online)

Datum: 
 zondag 30 januari 2022
Tijdstip: 
 10.00  - 10.30 uur
Locatie: 
 Dorpskerk De Glind

Voorganger: ds. Doetie Atema
Organist: Fred Mak

1e collecte: Oeganda: goed boeren in een lastig klimaat
2e collecte: Instandhouding plaatselijke gemeente 
Toelichting bij de 1e collecte: Klimaatverandering zorgt in het noorden van Oeganda steeds meer voor droogte en overstromingen. Het wordt daardoor moeilijker om genoeg voedsel te verbouwen. De Oegandese Anglicaanse Kerk steunt boeren en boerinnen in hun strijd om het bestaan. Ze krijgen o.a. landbouwtraining op demonstratievelden. Daar leren ze hoe je beter bestand bent tegen klimaatsverandering als je werkt met droogtebestendige zaden en hout besparende ovens en door bomen te planten en de oogst goed op te slaan.  

N.a.v. de nieuwe coronamaatregelen zijn de vieringen tot en met (in ieder geval) 30 januari alleen online te volgen. De viering met ds. Doetie Atema uit Barneveld wordt opgenomen en is later op de dag via ons eigen YouTube-kanaal beschikbaar.

Wil je geld voor de collecte overmaken? Een gift voor onze gemeente: NL52 INGB 0000 2022 99 t.n.v. PG De Glind en Achterveld. Een gift voor Kerk-in-Actie: NL34 INGB 0002 0478 54 t.n.v. KiA PG De Glind en Achterveld. Vergeet niet te vermelden voor welk collectedoel jouw bijdrage bedoeld is.

terug