zondag 7 mei 2023

Viering

Datum: 
 zondag 7 mei 2023
Tijdstip: 
 10.00  - 11.00 uur
Locatie: 
 Dorpskerk De Glind

Voorganger: ds. Corine Beeuwkes- Van Ede
Organist: Arjan Verrips

1e collecte: Oekraïne
2e collecte: Instandhouding plaatselijke gemeente 
Toelichting bij de 1e collecte: Door de jarenlange economische crisis in Oekraïne hadden veel inwoners al grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, maar de grootschalige oorlog zette alles op zijn kop. Kerken in Oekraïne schieten te hulp en zijn een toevluchtsoord voor ontheemden en slachtoffers van die oorlog. Al jaren stimuleert partnerorganisatie UEP lokale kerken om sociale initiatieven te ontplooien in hun eigen dorp of stad. Dat werkt: deze gemeenschappen maken het verschil voor iedereen die hulp nodig heeft.
Через роки економічної кризи в Україні багатьом жителям було дуже важко зводити кінці з кінцями, але масштабна війна все перевернула. Церкви в Україні приходять на допомогу і є притулком для переселенців і жертв тієї війни. Партнерська організація УЕП роками заохочує помісні церкви розвивати соціальні ініціативи у власному селі чи місті. Це працює: ці спільноти змінюють ситуацію для кожного, хто потребує допомоги.


Iedere zondag is er kindernevendienst voor de kinderen van de basisschoolleeftijd. Voor de allerjongsten is er crèche in Glindster. De opnames van de viering zijn (twee weken) beschikbaar via een besloten omgeving. Op verzoek wordt een link gestuurd.

Wil je geld overmaken voor de collecte(s)? Een gift voor onze gemeente: NL52 INGB 0000 2022 99 t.n.v. PG De Glind en Achterveld. Een gift voor Kerk-in-Actie: NL34 INGB 0002 0478 54 t.n.v. KiA PG De Glind en Achterveld. Vergeet niet te vermelden voor welk collectedoel jouw bijdrage bedoeld is.

terug