zondag 31 maart 2024

Paasviering

Datum: 
 zondag 31 maart 2024
Tijdstip: 
 10.00 uur
Locatie: 
 Dorpskerk De Glind

Voorganger: ds. Mieke Groen
Begeleiding: Zanggroep Cantare onder leiding van organist Wim Vochteloo, Marjolein en Jacquelien Schimmel op bugel en Klaas Beens gitaar/zang

1e collecte: Kerk in Actie Colombia: kansarme jongeren opleiden voor horeca
2e collecte: Instandhouding plaatselijke gemeente 
Toelichting bij de 1e collecte: In het noorden van Colombia komen steeds meer toeristen naar de Caraïbische kust. Kansarme jongeren, die op zoek zijn naar werk, kunnen in hun eigen omgeving leren hoe ze aantrekkelijke en gezonde maaltijden kunnen koken, onder andere in een kookschool. Zo kunnen ieder jaar 80 jongeren worden opgeleid voor werk in hotels, restaurants of foodtrucks, niet alleen als kok maar ook als receptionist, ober of achter de bar. En wie een eigen bedrijf wil starten, krijgt een mentor uit de horecasector.

Tijdens de dienst voorzien we het kruis in de puinhoop van bloemen die ieder zelf meebrengt. Graag met een korte steel, zodat we ze makkelijk in het gaas rond het kruis kunnen bevestigen.

In en met het licht van de nieuwe Paaskaars vieren we Pasen, het feest dat Jezus bij ons is gebleven, door de dood heen. Maar waar is Hij te vinden? Kijk en luister met ons mee. Er is crèche in de soosruimte van Glindster, maar geen kindernevendienst. Je kunt er voor kiezen om een kind dat wat meer afleiding en bewegingsvrijheid nodig heeft, halverwege de viering – voor de korte overdenking – naar de consistorie te brengen om een kleurplaat te maken. Voor de zegen komen ook de kinderen daarvandaan naar de kerk. Na afloop kunnen de kinderen eieren zoeken rond de kerk. De opnames van de viering zijn beschikbaar via een besloten omgeving. Op verzoek wordt een link gestuurd.

Wil je geld overmaken voor de collecte(s)? Een gift voor onze gemeente: NL52 INGB 0000 2022 99 t.n.v. PG De Glind en Achterveld. Een gift voor Kerk-in-Actie: NL34 INGB 0002 0478 54 t.n.v. KiA PG De Glind en Achterveld. Vergeet niet te vermelden voor welk collectedoel jouw bijdrage bedoeld is. Collectebonnen nodig? Bekijk hier hoe je ze besteld: www.dorpskerkdeglind.nl/collectebonnen_bestellen

terug