dinsdag 18 oktober 2022 t/m woensdag 19 oktober 2022

Groothuisbezoekavonden

Datum: 
 dinsdag 18 oktober 2022 t/m woensdag 19 oktober 2022
Tijdstip: 
 19.30 uur

Het is een actuele vraag. Neem nu alles wat speelt rond de vluchtelingenopvang. Het blijkt dat we voor de ene groep ruimhartiger en sneller opvang bieden dan voor de andere. Kijk maar naar het verschil tussen bijvoorbeeld de Syrische en Oekraïense vluchtelingen en de stroom asielzoekers die in AZC’s zit, of liever gezegd ‘er buiten slaapt’. Kennelijk staat de één ons meer ‘na’ dan de ander en kan er zomaar iets zijn wat ons tegenhoudt om voor die ander iets te betekenen waardoor hij/zij verder kan.

Tijdens de ‘groothuisbezoek-avonden’ (gespreksavonden bij iemand thuis) gaan we op zoek naar de betekenis van ‘een naaste zijn’. Is een naaste zijn iets dat je van tevoren kunt ‘begrenzen’ (die wel, die niet) of is het iets wat je pas bent als je er naar handelt? Wat helpt daarbij en wat staat in de weg? Kun je voor iedereen een naaste zijn?
Grote vragen, waar we samen een antwoord op proberen te vinden.

Het verhaal van ‘de barmhartige Samaritaan’ uit Lucas 10: 25-35 gaat daarbij helpen. Vanaf zondag 2 oktober liggen in de kerk intekenlijsten. Daarop kan iedereen aangeven welke avond de voorkeur heeft, wie gastvrouw/heer wil zijn en wie eventueel een avond zou willen leiden. Gespreksmateriaal ligt klaar.

Opgeven kan ook via een mail naar Dineke Pals (secretariaat@dorpskerkdeglind.nl)

terug